اسکات ریتر: آمریکا سپر کافی مقابل بالستیک‌های ایران ندارد یونان: تحریم‌های ایران را اجرا می‌کنیم پنتاگون سفارش خرید ۸۵۰ جنگنده اف-۳۵ داد ارتش یمن: عملیات نجات یک قایق/ سعودی کشتیرانی را تهدید می‌کند هشدار سفارت ایران در باکو به هموطنان ایرانی هیلاری کلینتون: خانواده ترامپ فاسد و کلاهبردار هستند نتانیاهو: ادعا درباره جلوگیری ترامپ از حمله من به ایران صحت ندارد نبیه‌ بری: وحدت مهمترین سلاح لبنانی‌ها برای دفاع از کشور است نشست مشترک ایران و افغانستان برای تسهیل و افزایش تجارت مرزی تلاش مجدد روسیه برای میانجیگری میان آمریکا و ایران مقام کرملین: پوتین بر ضرورت توافق دیپلماتیک آمریکا با ایران تأکید کرد جزئیات دیدار و گفت و گوی بن سلمان و مکرون روایت ویتکاف از دیدارش با پوتین پوتین: ظرفیت‌های دیپلماسی در قبال ایران به پایان نرسیده است عراقچی: آمریکا هیچ گزینه نظامی ندارد / ترامپ یا توافق شرافتمندانه را بپذیرد یا منتظر شکست راهبردی بزرگ‌تری باشد

روسیه:تجارت بین روسیه و ایران بیش از 10 درصد افزایش یافته است

روسیه:تجارت بین روسیه و ایران بیش از 10 درصد افزایش یافته است معاون نخست‌وزیر روسیه گفت:علی‌رغم فشار بی‌سابقه‌ای که روسیه تجربه می‌کند،تجارت بین روسیه و ایران در سه ماهه اول بیش از 10 درصد افزایش یافته است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۷ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 25
کد خبر: ۱۳۵۴۰۵

به گزارش راهبرد معاصر «الکساندر نواک» معاون نخست‌وزیر روسیه امروز (چهارشنبه) تصریح کرد که در حالیکه مسکو و تهران با تحریم‌های شدید ایالات متحده دست و پنجه نرم می‌کنند، روسیه در حال تقویت تجارت با ایران است و اقتصاد هر دو کشور را تقویت می‌کند.

خبرگزاری روسی اینترفکس گزارش کرد، نواک در یک نشست تجاری با شرکت‌های تجاری در تهران گفت: «ما علی‌رغم فشار بی‌سابقه‌ای که روسیه تجربه می‌کند، در مسیر افزایش همکاری‌های تجاری، اقتصادی، لجستیک، سرمایه‌گذاری، مالی و بانکی هستیم. تجارت بین روسیه و ایران در سه ماهه اول بیش از 10 درصد افزایش یافته است».

بر اساس این گزارش، نواک که ریاست کمیسیون بین دولتی روسیه و ایران و نظارت بر امور انرژی روسیه را بر عهده دارد، در حالی به تهران سفر کرده است که هر دو کشور به دنبال تقویت روابط اقتصادی هستند. تجارت بین کشورها 81 درصد افزایش یافت و به رکورد 3.3 میلیارد دلار در سال 2021 رسید اما با این حال، «سیدابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد که این سطح «قابل قبول» نیست و قول داد تجارت دو طرفه را به 10 میلیارد دلار در سال افزایش دهد.

بر اساس این گزارش، صنایع انرژی هر دو کشور ایران و روسیه به بهانه عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین و پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران در سال 2015 از سوی ایالات متحده تحریم شده است.

بر اساس این گزارش، نواک تصریح کرد: «ما آماده‌ایم تا اجرای پروژه‌های آغاز شده را ادامه دهیم و پروژه‌های جدید را راه‌اندازی کنیم. از جمله توسعه نیروگاه اتمی بوشهر ساخت روسیه است.»

طبق این گزارش، «بهروز کمالوندی» سخنگوی آژانس انرژی اتمی ایران در خصوص همکاری ایران و روسیه گفت: «مذاکرات با مسکو در مورد فاز دوم و سوم این تأسیسات ادامه دارد که مستلزم «سرمایه گذاری زیادی» است».

به گفته نواک، مسکو همچنین علاقه مند به توسعه کریدور حمل و نقل شمال-جنوب است که مدت هاست به تأخیر افتاده است؛ یک مسیر حمل و نقل ریلی از روسیه به هند که تجارت را از مناطق خزر و خلیج فارس تقویت می کند.

معاون نخست‌وزیر روسیه همچنین تصریح کرد که روسیه و ایران در مورد تأمین نفت و گاز و سرمایه گذاری در پروژه های نفتی در داخل ایران گفت‌وگو کردند و توافق کردند که به تسویه حساب‌های مالی با ارزهای ملی روی بیاورند و در حال مذاکره در مورد امکان استفاده از کارت‌های پرداخت روسیه و ایران هستند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده